Migratie LPZ naar www.lpz.nu op 21 april

Binnenkort is het Landelijk Platform Zorgcoördinatie bereikbaar via een nieuwe domeinnaam: https://www.lpz.nu/. De applicatie wordt hierdoor robuuster. Ter voorbereiding op deze verandering communiceren we wat er gaat gebeuren en wat je daarvan gaat merken.

 

Wat gaat er gebeuren

  • Vanaf woensdag 21 april 13u is het Landelijk Platform Zorgcoördinatie te bereiken via de nieuwe URL https://www.lpz.nu/. Het advies is om tijdens de migratie (woensdag 21 april 11u tot 13u) geen wijzigingen door te voeren in LPZ.

  • Aanleveringen aan de oude URL’s wordt voorlopig doorgezet naar deze nieuwe omgeving. Let op! Ziekenhuizen hebben tot 1-7-2021 om de koppeling aan te passen naar de nieuwe URL (zie hieronder voor meer informatie).

  • Zodra de migratie voltooid is word je geïnformeerd.

 

Veranderingen die je gaat merken

De volgende veranderingen gaan plaatsvinden:

  • Vanaf het moment van migreren is LPZ toegankelijk via https://www.lpz.nu/.

  • De oude websites van LPZ (https://landelijkplatformzorgcoordinatie.nl/ en https://app.2twnty4.nl/) gaan offline. Op deze websites komt een bericht te staan waarin verwezen wordt naar de nieuwe URL https://www.lpz.nu/. Let op! De oude omgeving ververst niet automatisch, je moet dus zelf actief naar de nieuwe URL navigeren.

  • Vanaf 1-7-2021 is het niet meer mogelijk om data aan te leveren via de oude URL. Het is dus noodzakelijk dat de URL’s in de koppeling tussen het ziekenhuis en het LPZ voor die tijd aangepast worden. Hiervoor is na het moment van migreren actie vereist vanuit het ziekenhuis. In onderstaande tabel zie je de wenselijke aanpassingen van de URL’s. Deze actie zullen we nogmaals onder de aandacht brengen na het voltooien van de migratie.

 

 

Veranderingen waar je waarschijnlijk niets van merkt

Wij verwachten dat jullie als gebruikers geen last zullen ervaren van de volgende veranderingen die plaats gaan vinden. We vinden het wel belangrijk om jullie hierover te informeren, daarom volgt hier een overzicht van de betreffende veranderingen:

  • Tijdens de migratie kan het zijn dat de data gedurende een periode van maximaal 15 minuten niet ververst wordt. Hierna komen de aanleveringen elke 5 minuten binnen.

  • Handmatige aanpassingen worden tijdens de migratie niet meegenomen naar de nieuwe omgeving. Het gaat bijvoorbeeld om het wijzigen van bed labels en het aanmaken van nieuwe gebruikers. We raden daarom aan om tijdens de migratie geen wijzigingen door te voeren in LPZ.

 

Voor vragen n.a.v. dit bericht kun je terecht bij support@lpz.nu.

Tijdens kantooruren, zijnde uren op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:00 uur, is een medewerker van Furore beschikbaar om vragen aan de helpdesk op te pakken. Deze medewerker neemt de vraag binnen 4 uur in behandeling. Vervolgens wordt gezamenlijk gezocht naar een passende oplossing. Indien gewenst neemt de helpdesk telefonisch contact op met de melder.