Gebruiker (instellingen)
Onder de gebruikersinstellingen zijn twee categorieën opgenomen: Account instellingen en applicatie instellingen. Op deze pagina worden de instellingenpagina’s en onderliggende keuze mogelijkheden verder toegelicht.
Account
Onder de “account” pagina van de gebruikersinstellingen zijn alle instellingen van het gebruikersaccount terug te vinden. Deze instellingen zijn opgedeeld in Accountgegevens en Beveiliging.
Accountgegevens
Onder het kopje “accountgegevens” kunnen de accountgegevens worden ingezien en aangepast. De gebruikersnaam is enkel te wijzigingen door de organisatiebeheerder. Het e-mailadres en het wachtwoord is opnieuw in te stellen door op de knop “wijzigen” te klikken.
Het wachtwoord moet aan de volgende eisen voldoen:
1 kleine letter
1 hoofdletter
1 cijfer
1 leesteken (bijvoorbeeld & ^ % ! )
Minimaal 12 en maximaal 32 tekens
Beveiliging
Onder het kopje “beveiliging” kan het account extra beveiligd worden door de multifactorauthenticatie (MFA) in te schakelen of door een filter op IP-adres aan te zetten.
Multifactor authenticatie
Bij gebruik van MFA wordt tijdens het inloggen een code gegenereerd in een authenticator applicatie of naar het e-mailadres van de gebruiker verzonden, deze code moet vervolgens worden ingevuld om te kunnen inloggen.
Voor uitleg over het configureren zie Multifactorauthenticatie configureren (MFA)
Voor meer uitleg over inloggen met MFA zie Inloggen met multifactorauthenticatie (MFA), dit is pas mogelijk naar het configureren.
Bovenstaande uitleg betreft het inrichten van MFA op account niveau, uitleg over het organisatie breed instellen door organisatiebeheerders, zie Gebruikersbeheer (instellingen).
Let op: Vanaf 27 juni 2023 is MFA voor accounts met de rol van organisatiebeheerder verplicht. Dit geldt niet voor gebruikers die enkel de rol van gebruiker hebben, voor deze gebruikers kan de organisatie zelf kiezen of MFA wordt verplicht.
Filter op IP-adres
Voor extra beveiliging kan het inlog proces verder worden aangevuld met IP-filtering. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van het IP-filter, dan is toegang tot het betreffende account enkel mogelijk via het opgegeven IP-adres.
IP filtering kan geactiveerd worden door in het IP-filter veld een geldig IP-adres in te vullen volgens onderstaand format:
192.168.1.1
2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334
Applicatie
Onder de “applicatie” pagina van de gebruikersinstellingen zijn alle instellingen voor de applicatie van het ingelogde gebruikersaccount terug te vinden. Deze instellingen zijn opgedeeld in Startpagina, Favorieten en Notificaties.
Startpagina
Als gebruiker is het mogelijk om een startpagina te selecteren, deze pagina wordt als eerste getoond na het inloggen bij het LPZ. Elke gebruiker die een specifieke startpagina wil configureren kan deze vast leggen.
Favorieten
Onder het item favorieten kunnen, indien gewenst, handmatig favoriete organisaties worden vastgelegd. Deze instelling wordt gebruikt om op diverse plekken slechts een selectie van de organisaties te tonen.
Er zijn twee selectie mogelijkheden:
Organisaties in de eigen ROAZ-regio, dit is de standaard.
Handmatige een selectie maken
Deze laatste methode is handig als ziekenhuizen over de regiogrens tot de favorieten van de gebruiker behoren.
Notificaties
Audionotificaties
Als gebruiker kan je bij audionotificaties selecteren bij welke gebeurtenissen een geluidsnotificatie moet volgen. De volgende acties kunnen geselecteerd worden om een notificatie af te spelen:
Nieuw bericht - Er zijn nieuwe, ongelezen berichten beschikbaar. Zie Spoed module | Nieuwsbericht
Aflopende stop - Er is een SEH- of specifieke stop binnen uw eigen organisatie die binnen 10 min afloopt.
Gewijzigde stop - Er is bij één van de favorieten organisaties een SEH- of specifieke stop gewijzigd (nieuw, aangepast, afgelopen of opgeheven).
Let op!
Deze functionaliteit is afhankelijk van de lokale inrichting.
De browser moet geluiden mogen afspelen en het geluid moet daadwerkelijk aan staan.
Email berichten
Het is mogelijk om een e-mailbericht te ontvangen wanneer er een nieuwe release note op de kennisbank staat. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen release notes voor de applicatie, zie Release notes Applicatie, en release notes voor de aanlevermodule, zie Release notes Aanlevermodule.