Deze release is vanaf 25 oktober beschikbaar op de acceptatieomgeving.
In de loop van 1 november wordt de release op de productieomgeving uitgerold.
Onderstaande elementen zijn onderdeel van deze release:
Tussen de blokhaken wordt aangeven of het een algemene wijziging aan de applicatie, een wijziging in een of meerdere modules, een wijziging in het beheer van de applicatie of een wijziging in de aanlevering betreft.
[Geboortezorg] PILOT Registratie ‘in partu’-verwachting
Let op, deze pilot functionaliteit is alleen beschikbaar in de ROAZ-regio Midden-Nederland.
Eerstelijnsverloskundigen uit de ROAZ-regio Midden-Nederland kunnen zich via het ROAZ-bureau aanmelden voor deze pilot functionaliteit.
Met deze release wordt de ‘in partu’-verwachting functionaliteit beschikbaar gesteld. Deze functionaliteit bestaat uit verschillende onderdelen:
Eerstelijnsverloskundigen registreren handmatig hoeveel bevallingen zij in de komende 24uur verwachten, dit wordt ook wel ‘in partu’-registratie genoemd (zie onderstaande afbeelding).
Ziekenhuizen en geboortecentra leveren de geboortezorg capaciteit aan (dit onderdeel bestond al en is geen nieuwe ontwikkeling).
De ‘in partu’-registraties worden getoond naast de geboortezorg capaciteit van desbetreffende regio op het ‘in partu’-dashboard (zie onderstaande afbeelding). Het ‘in partu’-dashboard heeft een regionale functie en kan gebruikt worden door bijvoorbeeld een ROAZ-bureau of een zorgcoördinatiecentrum (ZCC).
Impact
Dit betreft een aanpassing aan de kant van het LPZ, hier is geen wijziging in de aanlevering voor nodig.
Deelnemende eerstelijnsverloskundige praktijken kunnen zij via de instellingen bij de contactgegevens pagina een contactpersoon/telefoonnummer opvoeren voor overleg m.b.t de ‘in partu’-registraties, deze contactpersoon is zichtbaar voor de ROAZ en het ZCC via het ‘in partu'-dashboard.
Daarnaast moeten deze praktijken via de instellingen op de gegevensdeling pagina aangeven of zij de ‘in partu’-registraties willen delen en zo ja met welke organisatietypes (zoals bijvoorbeeld de ROAZ en/of het ZCC).
Let op, een eerstelijnsverloskundige praktijk moet expliciet toestemming geven om de gegevens te delen met bijvoorbeeld de ROAZ of het ZCC in de regio.
Zolang deze toestemming er niet is, worden de gegevens niet getoond bij de andere organisaties op het ‘in partu’-dashboard!
[Geboortezorg] Update voor de registratie van weigeringen
Sinds juli 2023 is het voor eerstelijnsverloskundigen mogelijk om weigeringen te registreren. Na evaluatie van de functionaliteit zijn er een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd:
Voorheen was het niet mogelijk om een locatie die de casus heeft geweigerd alsnog te registreren als de locatie waar de casus uiteindelijk geplaatst is. Met deze release is het mogelijk om nu ook een locatie van weigering in te voeren als locatie van uiteindelijke plaatsing.
Met deze release is het voor de eerstelijnsverloskundigen mogelijk om de weigeringen die door de praktijk zelf geregistreerd zijn in te zien. Dit kan via het registratie-icoon zoals weergegeven in onderstaande afbeelding.
Impact
Dit betreft een aanpassing aan de kant van het LPZ, hier is geen wijziging in de aanlevering of configuratie voor nodig.
[Spoed] Stops volgens vooraf opgestelde planning
Er zijn enkele ziekenhuizen waarbij er buiten kantoortijden, op basis van een vooraf opgesteld dienstrooster, stops in het systeem staan voor de Percutane Coronaire Interventie (PCI). Deze stops werden tot op heden handmatig in het LPZ gezet.
Met deze release kan een (in complexiteit beperkte) planning in het LPZ gezet worden waardoor deze sluitingen vanwege dienstrooster geautomatiseerd worden afgekondigd.
Een voorbeeld van een planning:
Binnen kantoortijden (07:30 – 16:00) hebben beide locaties dienst
Buiten kantoortijden is de locatie die geen dienst heeft gesloten in het LPZ
Afspraken openingstijden tijdens kantoordagen:
Locatie A is gesloten op oneven dagen van 16:00 uur tot 7:30 uur de volgende dag, locatie B is dan open.
Locatie B is gesloten op even dagen van 16:00 uur tot 7:30 uur de volgende dag, locatie A is dan open.
Afspraken openingstijden tijdens feestdagen/weekend:
Locatie A is gesloten op oneven dagen van 7:30 uur tot 7:30 uur de volgende dag, locatie B is dan open.
Locatie B is gesloten op even dagen van 7:30 uur tot 7:30 uur de volgende dag, locatie A is dan open.
Een dergelijke stop kan altijd handmatig aangepast of opgeheven worden.
Let op! Een gebruiker dient geautoriseerd te zijn voor het aanpassen van een stop om wijzigingen te mogen maken!
Impact
Een planning kan enkel via de supportafdeling worden aangevraagd, hierbij zal gekeken worden of de gewenste planning niet te complex is.