Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 25 Next »

Onderstaande functionaliteiten zijn vanaf 28 april op de acceptatieomgeving beschikbaar (https://acceptatie.lpz.nu).
Vanwege de uitrol van deze nieuwe functionaliteiten is de applicatie op 28 april enkele ogenblikken niet beschikbaar geweest.

We streven ernaar om deze functionaliteit in de week van 16-20 mei op de productieomgeving aan te kunnen aanbieden.
Vanwege feedback op de acceptatieomgeving is de geplande uitrol naar de produtieomgeving op 10 mei niet haalbaar. Ook bij de in productiename zal de applicatie gedurende enkele ogenblikken niet bereikbaar zijn. De komende dagen zullen wij een specifieker moment communiceren.

Onderstaande elementen zijn onderdeel van deze release:

Tussen de blokhaken wordt aangeven of het een algemene wijziging aan de applicatie, een wijziging in een of meerdere modules, een wijziging in het beheer van de applicatie of een wijziging in de aanlevering betreft.

[Algemeen] Nieuwe versie beddenscherm

In deze release zit een nieuwe versie van het beddenscherm. Op deze pagina is het mogelijk de beschikbare capaciteit van de verschillende capaciteitsitems (zoals bijv. IC-beademd, algemeen klinisch, CCU, Verloskamer) te bekijken. Hierbij kan gekeken worden naar de capaciteit in de eigen ROAZ-regio, de IC-regio of binnen de als favoriet gemarkeerde ziekenhuizen.


Er is een voorselectie aanwezig voor Intensive care (IC) en Geboortezorg; Er kan uiteraard ook naar eigen inzicht een selectie worden gemaakt van één of meerdere capaciteitsitems. Wanneer er 5 of minder items gekozen wordt, dan komt de optie beschikbaar om van deze items de landelijke beschikbare capaciteit te tonen.

Voor meer informatie over de beddenpagina, zie Beddenpagina.

Impact

Het scherm is een nieuwe opzet van een bestaand scherm. Er is géén configuratie nodig om het scherm te tonen.
De mogelijkheid om de gegevens ook te mogen downloaden vraagt nu om een extra autorisatie. Een organisatiebeheerder kan deze autorisatie toekennen aan één of meerdere gebruikers via het gebruikersbeheer. Zie https://lpz-support.atlassian.net/wiki/spaces/LPZDOC/pages/1873575967/Gebruikersbeheer#Extra-autorisaties.

[Algemeen] Tonen laatste aanlevermoment bij gecombineerde automatische en handmatige aanlevering

Organisaties die automatisch (via de aanlevermodule) aanleveren, leveren elke 5 min nieuwe data aan. Dit wordt in de applicatie weergegeven door het laatste moment van aanlevering te tonen.

Een organisatie die zowel automatisch als handmatig capaciteit aanlevert, heeft twee momenten waarop er voor het laatst gegevens zijn ontvangen, namelijk:

  1. De tijd waarop de laatste automatische aanlevering heeft plaats gevonden (veelal maximaal 5 min geleden);

  2. De tijd waarop voor het laatst handmatig gegevens zijn ingevoerd in de applicatie.

Op de beddenpagina worden nu beide getoond, indien één van deze langer dan 4 uur geleden is dan wordt hiervoor gewaarschuwd door middel van de rode tekst en het uitroepteken-icoon:

De capaciteitsitems die handmatig zijn aangeleverd, worden voorzien van een handicoon, in het voorbeeld hieronder is de “IC beademd” capaciteit handmatig doorgegeven:

[Kliniek] Toevoeging tweede drempelwaarde

Vrije capaciteit is niet altijd ook beschikbaar voor een eventuele overplaatsing; een deel van de capaciteit is nodig voor bijvoorbeeld de interne bedrijfsvoering. Om dit inzichtelijk te maken, was er reeds de mogelijkheid om een drempelwaarde in te stellen.

Wanneer de beschikbare (vrije) capaciteit gelijk of kleiner is dan deze drempelwaarde, dan wordt dit middels een icoon in de applicatie weergegeven. Op verzoek voegen we hier nu een tweede drempelwaarde aan toe om eerder al te kunnen waarschuwen. Hiermee is het mogelijk om twee niveaus te onderscheiden, een waarschuwing en een kritieke melding.

Visualisatie in dashboard

Waarschuwing drempelwaarde (vrije capaciteit beperkt)

half bolletje)

Kritische drempelwaarde (vrije capaciteit ernstig beperkt)

(heel bolletje)

Voorbeeld:

Voor de capaciteit ‘Algemeen kind’ is een eerste ‘waarschuwing drempelwaarde’ ingesteld van 4 en een tweede ‘kritische drempelwaarde’ van 2.

Bij een vrije capaciteit van 5

- (Er wordt geen icoon getoond)

Bij een vrije capaciteit van 4

(Vrije capaciteit is gelijk aan de waarschuwing drempelwaarde en hoger dan kritische drempelwaarde)

Bij een vrije capaciteit van 3

(Vrije capaciteit is kleiner dan de waarschuwing drempelwaarde en hoger dan kritische drempelwaarde)

Bij een vrije capaciteit van 2

(Vrije capaciteit is kleiner dan waarschuwing drempelwaarde en gelijk aan kritische drempelwaarde)

Bij een vrije capaciteit van 1

(Vrije capaciteit is kleiner dan waarschuwing drempelwaarde kleiner dan kritische drempelwaarde)

Bij een vrije capaciteit van 0

(Vrije capaciteit is kleiner dan waarschuwing drempelwaarde en kleiner dan kritische drempelwaarde)

Het gebruik van de drempelwaarde is optioneel. Een organisatie kan voor het gebruik van één of beide drempelwaarden kiezen.

Bestaande drempelwaarden worden als ‘kritische drempelwaarde’ gebruikt.

In overleg met de eindgebruikers is er bewust voor gekozen bij het Geboortezorg dashboard nog niet met een drempelwaarde te werken.
Medio 2022 zal ook in het Geboortezorg dashboard de mogelijkheid komen om drempelwaarden te gebruiken.

Ook binnen de spoedmodule is er een functionaliteit rondom drempelwaarden bij de procesinformatie. Deze functionaliteit is niet aangepast. Zie voor deze functionaliteit https://lpz-support.atlassian.net/wiki/spaces/LPZDOC/pages/1890254851/Instellingen+Organisatiebeheer#Drempelwaarden.

Voor meer informatie over de beddenpagina, zie Beddenpagina.

Impact

Een organisatiebeheerder kan deze drempelwaarden instellen via het 'instellingen`-menu. Zie https://lpz-support.atlassian.net/wiki/spaces/LPZDOC/pages/1890254851/Instellingen+Organisatiebeheer#Drempelwaarden.

Het scherm is een nieuwe opzet van een bestaand scherm. Er is géén configuratie nodig om het scherm te tonen.

[Kliniek] Verduidelijking Snijdend/beschouwend

Wanneer capaciteit wordt aangeleverd met de onderverdeling snijdend/beschouwend, dan werd tot op heden middels een afkorting aangeven of dit (K) `Algemeen klinisch` of (D) ‘Algemeen dag’ betrof.
Met deze release is het mogelijk de regel open te klappen en uitgeschreven de volledige labels te zien.

Capaciteit die niet onder ‘Algemeen klinisch' of '’Algemeen dag' valt, wordt niet los getoond maar is wel onderdeel van het totaal.

Impact

Voor deze functionaliteit is géén extra inrichting nodig. Het betreft een visuele verduidelijking.

[Spoed] Toevoeging specifieke stop Intensive Care

Op verzoek hebben wij de specifieke stops uitgebreid met de optie Intensive Care. Deze stop is, net als de andere specifieke stops, optioneel.
Elk ziekenhuis kan individueel de keuze maken deze wel of niet te gebruiken. Uiteraard in overleg met het ROAZ/ ketenpartners.
De IC stop gebruikt dezelfde redenen en periode als de andere specifieke stops.

Impact

Er zijn enkele stappen die doorlopen moeten worden om een nieuwe stop te activeren, zie Nieuwe (specifieke) stop activeren.

[COVID] Tonen fair share waarde in RCPS-scherm

Een gebruiker bij het ROAZ kan (optioneel) een fair share waarde opgeven die aan de ziekenhuizen wordt getoond. Dit om richting te geven aan de actuele bezetting in relatie tot de regionaal afgesproken fair share.

Impact

Dit is een optionele functionaliteit waarbij de configuratie/inrichting door het ROAZ/RCPS moet worden gedaan. Zie: Fair share (ROAZ).

[Geboortezorg] Toevoeging routebeschrijving geboortezorg

Op verzoek hebben wij een extra veld voor een routebeschrijving toegevoegd aan de ziekenhuisinformatie. Hierin kan een tekstuele routebeschrijving worden opgenomen voor de eerstelijns verloskundige.
De informatie wordt enkel in het geboortezorgdashboard getoond onder het informatie icoon. Hier worden ook de contactgegevens voor de verloskunde en neonatologie getoond. Zie https://lpz-support.atlassian.net/wiki/spaces/LPZDOC/pages/1890254851/Instellingen+Organisatiebeheer#Contactgegevens.

Het systeem herkent de meeste links (bijvoorbeeld www.lpz.nu of https://www.lpz.nu) en zal deze automatisch omzetten naar een klikbare link.
Het invulveld is groter te maken waardoor het bewerken van een langere tekst makkelijker is. Sleep hiervoor de hoek rechtsonder naar beneden.
Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan via de knop opslaan onderaan de pagina!

Impact

Het nieuwe veld wordt getoond op het moment dat een organisatiebeheerder deze invult. Dit kan onder de locatie instellingen, zie https://lpz-support.atlassian.net/wiki/spaces/LPZDOC/pages/1890254851/Instellingen+Organisatiebeheer#Locatie-profiel.

[Rapportage] Uitbreiding tijdsinterval

Tot op heden bevatten de rapportages één waarde per dag, dit is nu uitgebreid. Afhankelijk van de gekozen periode wordt het tijdsinterval van het aantal datapunten/meetmomenten aangepast. Hoe kleiner de geselecteerde periode, hoe meer datapunten/meetmomenten worden getoond.

  • Periode “week” geeft een tijdsinterval van 1 uur. We tonen één datapunt per uur.

  • Periode “maand” geeft een tijdsinterval van 4 uur. We tonen één datapunt per 4 uur.

  • Periode “maand” geeft een tijdsinterval van 1 dag. We tonen één datapunt per dag.

  • Periode “per jaar“ geeft een tijdsinterval van 1 week. . We tonen één datapunt per week.

De komende periode zullen wij dit verder blijven verfijnen op basis van input van gebruikers.

Impact

De aanpassing wordt voor iedereen doorgevoerd, hiervoor is géén configuratie nodig.
Gebruikers die de gegevens moeten kunnen downloaden, dienen een extra autorisatie te krijgen. Een organisatiebeheerder kan deze autorisatie toekennen aan één of meerdere gebruikers via het gebruikersbeheer. Zie https://lpz-support.atlassian.net/wiki/spaces/LPZDOC/pages/1873575967/Gebruikersbeheer#Extra-autorisaties.

[Algemeen] Kaart weergave vervalt

De ‘kaart’-pagina, waarbij onder andere de openstellingen op een kaart worden weergegeven, is met deze release (tijdelijk) niet meer beschikbaar. Door veranderingen in de voorwaarden en de bijbehorende techniek hebben we hiertoe moeten besluiten.

Impact

Uit een functionele analyse blijkt dat deze pagina zeer weinig wordt gebruikt.
De getoonde gegevens zijn ook elders in de applicatie, in een andere visualisatie, nog steeds beschikbaar.

  • No labels